Голосування

Як ви ставитесь до введення дистанційного навчання





Итоги

Статистика

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні34
mod_vvisit_counterВчора13
mod_vvisit_counterЗа тиждень89
mod_vvisit_counterМинулий тиждень61
mod_vvisit_counterМісяць213
mod_vvisit_counterМинулий місяць318
mod_vvisit_counterВсього180135

Зараз на сайті: 2
Ваш IP: 3.137.192.3
MOZILLA 5.0,
Дата: 2024-04-19 22:28

Бібліотека

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail



Сучасний ВНЗ не може динамічно розвиватись без бібліотеки, яка працює на основі новітніх інформаційних технологій. Фонд бібліотеки поповнюється підручниками нового покоління з використанням мультимедійних технологій та електронними підручниками.

Бібліотека  Нікопольської філії ПВНЗ «Європейський університет» була створена разом з відкриттям філії. Загальна площа бібліотеки – 109 кв.м. Структура бібліотеки складається з читального залу та абонементу видачі книг. Кількість місць в читальному залі – 30, комп`ютерів – 2. Більшість стратегічних завдань нашої філії пов`язані з діяльністю бібліотеки, як важливої ланки навчального та наукового процесів. Саме бібліотека є тією творчою лабораторією, від ресурсів та послуг якої, багато в чому залежать якість та зміст навчання. Книжковий фонд бібліотеки становить – 24574 прим. книг, періодичних видань – 505прим., методичної літератури – 271прим., іншої – 674 прим. З огляду на реформаційні процеси в вищій освіті, навчально-педагогічному процесі та науково-методичній роботі філії перед бібліотекою постало важливе завдання: сформувати інтегрований галузевий інформаційний ресурс у вигляді книжкового фонду, періодичних видань та створити систему науково-інформаційного забезпечення формування світоглядної орієнтації та професійної компетентності викладачів та студентів.

         У фонді бібліотеки представлена література по всіх дисциплінах, які вивчаються в університеті в друкованому форматі та 339 назв електронних варіантів книг.

Це в основному – підручники, навчальні посібники, монографії, довідники, словники, енциклопедії з менеджменту, економіки, фінансів, педагогіки, методичної літератури, комп`ютерних наук, обліку аналізу та аудиту. Бібліотека 100% забезпечує студентів філії підручниками при нормі 1:3. При комплектуванні перевага надається україномовній літературі з грифом МОН України. Комплектування бібліотеки здійснюється через вітчизняні видавничі та книгорозповсюджуючі організації. Але основним джерелом комплектування є видавництво Європейського університету.

Бібліотекою створено Довідково-бібліографічний апарат: каталоги        (алфавітний та систематичний) дають вичерпну інформацію про наявність в фонді бібліотеки та читацької зали потрібної книги. Систематична картотека газетно-журнальних статей, картотека методичної літератури, картотека книг видавництва Європейського університету, картотека електронних варіантів книг, систематизують матеріали з наукових та фахових періодичних видань, які охоплюють широке коло питань з економіки, фінансів, менеджменту, бізнесу, комп`ютерних технологій.  Рубрикатори каталогів та картотек відображають актуальність подій, тем, враховують тематику що досліджується в університеті. Створено рубрики по глобалізації, реформуванню освіти в контексті Болонського процесу, актуальних процесах в економіці, матеріали з досвіду викладання у вищій школі.

У 2003 році бібліотекою було започатковано інформаційно-бібліографічне забезпечення керівників науково-дослідних проектів по системі САІ (сигнально-абонентна інформація),  за двома напрямками: ВРІ- вибірково-розподільча інформація (колективна), ДОК- диференційне обслуговування керівників (індивідуальна) за темами , які досліджуються в університеті та темами,  над якими працюють аспіранти та магістранти нашої філії.

Робота бібліотеки спрямована на оперативне і повне інформаційне забезпечення користувачів у процесі учбової та наукової діяльності.

Оформляються книжкові виставки до ювілейних дат та постійно діючі стенди так до 20-річчя заснування Європейського університету оформлено книжкову виставку: «Європейський університет в сучасному освітньому просторі», «Книги видавництва Європейського університету».

 Постійно діючі виставки та стенди: «Творчі доробки наших викладачів»,

«На допомогу викладачу»,

«У світі української преси»,

 Тобі, першокурснику»,

 « Зверніть увагу: це-цікаво!»,

«Мистецтво управління»,

 «Екологічні проблеми України»,

  «Книга-джерело твоїх знань»,

«Увага! Нова книга»,

 «Інновації-основа економічного зростання».

До ювілейних дат:

« Молодим про шкідливість куріння»(До міжнародного Дня боротьби з тютюнопалінням)

«Перехрестя долі Кобзаря»

(До річниці Т.Г.Шевченка)

«Екологія – дзвони сьогодення»

(До Всесвітнього Дня охорони довкілля)

«Відходить у минуле війна»

(65-річниці визволення м. Нікополя)

«У слові рідному-велика сила»

(До Дня слов`янської писемності і культури)

Складаються інформаційні списки літератури з основних дисциплін «Радимо прочитати», що є важливим доповненням до них.

Щороку бібліотекою проводиться місячник першокурсника: »Знайомство з бібліотекою», протягом якого, першокурсники знайомляться з роботою бібліотеки та читацької зали.

Правилами користування бібліотекою, працівники бібліотеки розповідають про культуру читання, поводження з книгою та періодичними виданнями, як працювати  з каталогами та картотеками.

Працівниками бібліотеки здійснюється інформаційне забезпечення  літературою науково-практичних конференцій, круглих столів, ділових ігор, які проводяться в університеті.

Засідання круглого столу «Професійний імідж студентів Європейського університету» - Книжкова виставка: «Імідж-шлях до успіху»

Науково-практична конференція: «Україна ХХ1 століття: тенденції та перспективи розвитку» -  Книжкова виставка (за темою)

Екологічний форум - Книжкова виставка «Екологічні проблеми України».

Працівниками бібліотеки надається експрес – інформація для викладачів нашої філії з матеріалів фахових та наукових періодичних видань, що висвітлюють широке коло питань з новітніх педагогічних технологій, Болонського процесу.

На засіданнях кафедр, педагогічних нарадах, бібліотекою проводяться інформаційні огляди матеріалів періодичних видань та бібліографічні огляди нової літератури за темами:

 «Знайомтесь! Нова книга»

«Нові педагогічні технології»

«Це корисно знати всім»

«З огляду на досвід»