Голосування

Як ви ставитесь до введення дистанційного навчання





Итоги

Статистика

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні9
mod_vvisit_counterВчора15
mod_vvisit_counterЗа тиждень51
mod_vvisit_counterМинулий тиждень61
mod_vvisit_counterМісяць175
mod_vvisit_counterМинулий місяць318
mod_vvisit_counterВсього180097

Зараз на сайті: 1
Ваш IP: 18.117.162.80
,
Дата: 2024-04-18 10:12

Європейський університет за єдність України!

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

 

Заява колективу Європейського університету щодо політичних подій в Україні

Ректорат, професорсько-викладацький склад  та студентство Європейського університету висловлюють глибоку стурбованість  сучасною політичною ситуацією та антиукраїнською інформаційною політикою в автономній республіці Крим, Східних та

 Південних областях України.

Європейський університет об’єднав в своїй структурі представників усіх без винятку регіонів України та всі 23 роки свого функціонування неухильно впроваджував принципи толерантності, гуманізму, поваги до мовних та етнічних особливостей громадян України.

Завжди окрім української,  в  наших стінах звучить, без усіляких утисків, російська та інші мови світу, адже як  один із перших та найбільших вищих навчальних закладів приватної форми власності в Україні, наш університет став Alma mater як для громадян України так й для студентів-іноземців з 21 країни світу. Ми активно співпрацюємо з університетами і науковими центрами не тільки в межах України, але й усього світу (в т.ч. з Великобританією, Німеччиною, країнами Прибалтики, Російською Федерацією, Польщею, Грузією та ін.) та  завжди дотримувались в партнерських стосунках принципів об’єктивності, чесності, гідності та прозорості.

Метою наших багаточисельних наукових заходів, що відбувалися й відбуваються в  нашому університеті (в т.ч. нещодавні ініційовані студентами круглі столи «Конституція України-2004: демократичні шляхи виходу із кризи», «Економічні ризики в сучасних соціально-політичних умовах України», «Україна ХХІ ст: тенденції розвитку» та ін.) став пошук студентами та викладачами шляхів виходу із сучасної кризи та напрацювання можливих соціальних механізмів громадянської злагоди та єдності в Україні. Двері нашого університету завжди відчиненні для дружніх наукових та культурних зв’язків із науковими установами усіх регіонів України, Росії та інших держав.

Саме тому, ми завжди рішуче виступали та виступаємо за справедливість, дотримання прав особи, за свободу слова, об’єктивність та прозорість усіх  процесів та процедур в нашому суспільстві.

Водночас, сьогодні як і всі свідомі громадяни України ми вкрай стурбовані ситуацією, яка склалася – втручанням у нашу внутрішню політику, можливістю агресії та інформаційною війною проти України, які демонструє Кремль своїми заявами та діями.

Монополізація  українського інформаційного простору в Криму  та  надання російськими ЗМІ неправдивої інформації про реальні настрої та ситуацію в Україні  провокує  ворожнечу, напругу та протистояння між україномовними та російськомовними громадянами України. 

Закликаємо протидіяти законними засобами російській провокативній, деконсолідаційній пропаганді, яка протягом трьох останніх місяців подає події в Україні виключно як розгул насильства, фашизму та варварства. Дана інформація російських дипломатів та ЗМІ не відповідає реальності!

Звертаємося до колег зі Сходу та Криму, студентів, аспірантів, наших випускників в усіх регіонах, майбутніх наших студентів та їх батьків, усіх небайдужих доносити правдиву інформацію (за допомогою мережі Інтернет, мобільного зв’язку та приватних розмов)  про те, що сьогодні в Україні не існує будь-якого переслідування російськомовного населення, також не існує загрози здоров’ю та життю за будь-яку політичну позицію.

Не піддавайтесь на провокації поділу на українців і не українців!

Ми говоримо про сильний та мирний народ України!

Ми, колектив Європейського університету, закликаємо зберегти єдність України!

 

Ми переконані, що сьогодні громадяни України, незважаючи на своє походження, етнічну й мовну приналежність та місце проживання плекають однакові цілі - розвиток українських правових та економічних інститутів, що забезпечать мир і злагоду в нашому суспільстві й процвітання української держави. Адже ми, сучасна спільнота, відповідальні за те, яке саме майбутнє закладемо для наступних наших поколінь.