Голосування

Як ви ставитесь до введення дистанційного навчання





Итоги

Статистика

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні3
mod_vvisit_counterВчора19
mod_vvisit_counterЗа тиждень54
mod_vvisit_counterМинулий тиждень79
mod_vvisit_counterМісяць283
mod_vvisit_counterМинулий місяць308
mod_vvisit_counterВсього179880

Зараз на сайті: 3
Ваш IP: 34.204.3.195
,
Дата: 2024-03-29 00:40

Про університет

 

 

Шахматова Т.В.

Європейський університет є одним із перших вищих закладів освіти нового покоління, створених у суверенній Україні та орієнтованих на підготовку економістів та менеджерів, фінансистів та фахівців  системотехніків відповідно до Європейських та світових стандартів.

Університет та його факультети в містах України ліцензовані Міністерством освіти та науки і акредитовані за найвищим, IV рівнем.

Сьогодні Нікопольська філія здобула вагомий авторитет серед освітянських та ділових кіл міста. Випускники університету посідають відповідальні посади в міських перспективних підприємствах, фірмах та організаціях.

Нікопольська філія постійно розширює зв’язки з громадськими установами, місцевими органами влади, іншими навчальними закладами, входить до Асоціації навчальних закладів недержавної форми власності у Дніпропетровській області.

З 2004 року відкрито відділення підготовки студентів у філії Бізнес-коледжу за напрямами „Економіка і підприємництво”.

Органом студентського самоврядування філії є студентський парламент, вищим органом студентського самоврядування – Загальні збори студентів філії.

Нікопольська філія здійснює підготовку за програмами освітньо-кваліфікаційних рівнів – „Бакалавр”,  „Спеціаліст”. Всього у філії навчається близько чотирьохсот студентів. Освітня діяльність філії виконується у відповідності з Ліцензією МОНУ серія АВ № 506191 від 04.02.2010 року.

Нікопольська філія Європейського університету  здійснює підготовку за 2 основними галузями знань  та  2 напрямками.

Галузь знань - 0306, „Менеджмент і адміністрування 

Напрям 6.030601 «Менеджмент»

Галузь знань  – 0501  „Інформатика і обчислювальна техніка”

Напрям 6.030601 «Менеджмент»

Напрям підготовки – 0804 „Комп’ютерні науки”

Спеціальність  7.080401 „Інформаційні управляючі системи та технології”.

Здійснюється підготовка молодшого спеціаліста за напрямом підготовки 0501 «Економіка і підприємництво» за спеціальністю 5.03050401 «Економіка підприємства»

За 17-річний  період діяльності Європейський університет у місті Нікополі став провідним центром освіти, науки та  культури Нікопольського регіону.

За роки діяльності Європейського університету в м. Нікополі підготовлено 2726 випускників, з них 61- фахівці з дипломами із відзнакою.

Нікопольська філія  має сучасну матеріально-технічну базу для забезпечення якісної підготовки фахівців. Заняття проводяться в сучасних аудиторіях і спеціально обладнаних комп’ютерних класах. Величезна увага приділяється використанню в навчальному процесі комп’ютерної та  організаційної техніки. У навчальному процесі використається сучасне програмне забезпечення, електронні книги, а також ділові комп’ютерні ігри, які допомагають студентові краще засвоїти дану тему або матеріал.

У Нікопольській філії постійно вдосконалюються форми та методи навчання, широко використовуються інформаційні технології, автоматизовані програми контролю знань, освоюються організаційні форми елітної та  цільової підготовки фахівців.

Нікопольська філія  має бібліотеку, у фондах якої є наукова, навчальна, навчально-методична література, наукові й періодичні видання, художні твори.

Величезна увага приділяється вдосконаленню навчального процесу: впроваджується модульно-рейтингова система його організації, постійно модернізується навчально-методичне забезпечення, створюються електронні варіанти конспектів лекцій, впроваджуються нові технології навчання. Навчання проводиться за  державними освітніми стандартами, контроль якості освітнього процесу здійснюється за допомогою взаємних відвідувань лекцій, семінарів і практичних занять.

Підвищення якості підготовки фахівців визначено у Нікопольській філії  як пріоритетне завдання, що передбачає впровадження інноваційних технологій навчання, наскрізну комп’ютеризацію та інформатизацію, залучення студентів до різноманітних форм науково-дослідної роботи, отримання теоретичних і практичних знань.

Навчальний процес ретельно пов'язаний з науково-дослідною та інноваційною діяльністю. Студенти активно беруть участь у наукових конференціях, форумах, Всеукраїнських олімпіадах.

Практична підготовка фахівців проводиться відповідно до навчальних планів і програмам. Студенти денної форми навчання проходять навчальні, виробничу й переддипломну практики. У процесі навчання студенти виконують безліч курсових робіт, які на 100% мають виробничий напрямок з урахуванням профілю підготовки в майбутній професійній діяльності. Кращі роботи відправляються на конкурси, а також заслуховуються, як доповіді на студентських наукових конференціях. Величезна кількість дипломних проектів і робіт виконується з актуальних тем, на підставі науково-дослідної роботи та  виробничої практики, а також з урахуванням інтересів підприємств і організацій.

У Європейському університеті постійно проводиться моніторинг попиту на випускників у різних сферах діяльності, вивчаються відгуки про їхню роботу. Можна із упевненістю сказати, що навчальний заклад забезпечує підприємства міста Нікополя висококваліфікованими фахівцями в області інформаційних технологій, фінансів, менеджменту. Наслідку багаторічної, різнобічної діяльності університету створили йому гідне, авторитетне ім'я.

В університеті особлива увага приділяється інтересам і здібностям студентів. Для цього створений орган студентського самоврядування - СПУ (студентський парламент університету). Студент може реалізувати себе в будь-якому напрямку: науково-дослідна діяльність, чемпіонати інтелектуальних ігор для ерудитів, видавництво науково-популярного журналу «Пізнай себе» проводяться під егідою центра науки СПУ «Ерудит». Для бажаючих займатися   спортом створений центр «Олімп», у складі якого працюють секції з футболу, баскетболу, волейболу й настільному тенісу. Центр зв'язків із громадськістю «Діалог» активно співпрацює з організаціями міста й ЗМІ міста, студентською координаційною радою при міському голові. Для бажаючих спробувати себе в журналістиці функціонує медіа-центр «Еталон», що займається виданням студентської газети «Імідж», журналу «Пізнай себе», альманаху молодих поетів і письменників «Літературний Парнас». Студенти мають можливість друкуватися в міських виданнях «Проспект трубників», «Репортер».